“Irritabel tarmsyndrom (IBS) og symptomerne kan udløses af forskellige faktorer, f.eks. kost, livsstil (stress) og hormoner.

Kost

Der er forskel mellem fødevareallergi, fødevareintolerance og IBS. Selvom både IBS og fødevareintolerance/allergi kan resultere i de samme symptomer, herunder smerter, oppustethed og diarré, så forårsages IBS ikke af en fødevareallergi/intolerance. Mange folk med IBS oplever dog stadig, at bestemte fødevarer eller drikkevarer forværrer deres symptomer. Eksempler på sådanne fødevarer kunne være mejeriprodukter, bønner, citrusfrugter, hvede og kål.

Livsstil

IBS forårsages ikke af en typisk livsstil, men der virker til at være en forbindelse mellem f.eks. IBS-symptomer og forøget stress. Andre faktorer, såsom aktivitetsniveau, motion og forskellige vaner kan påvirke IBS-symptomer.

Hormoner

Vi ved ikke hvad der forårsager IBS, men vi ved at kvinder har større sandsynlighed for at have IBS end mænd. Det er også kendt, at symptomer forværres under eller omkring menstruationsperioden. Bemærk at andre tilstande, såsom endometriose, kan have lignende symptomer som IBS. Det er altid godt at få den korrekte diagnose.”